AktuelltHuvudnyheter

En röst om e-tidningen

”Jag själv, och säkert många med mig, skulle uppskatta tips på hur man implementerar ett mer miljömedvetet/hållbart tänk i vardagen.” Det säger Linda Lundberg 33 år, som jobbar med administration, inför lanseringen av Miljömagasinets digitala del.

Är du intresserad av miljöfrågor?
– Absolut, jag har väl som många andra blivit alltmer medveten om att vi alla måste anpassa oss för att se till att rädda vår planet och att sättet vi lever på i dag inte är hållbart i längden. Jag är gravid och väntar mitt första barn i sommar och jag har nog börjat tänka lite mer på de val jag gör i min vardag och hur de påverkar framtiden mitt barn ska leva i. Även om jag inte aktivt är med i några miljöorganisationer eller deltar i organiserat miljöarbete så försöker jag göra min del genom att så gott det går implementera ett klimatsmart tänk i min vardag, det vill säga alltifrån att tänka på vilka varor jag väljer i butikerna till att källsortera och att försöka minska konsumtionen av plast etcetera.

Känner du till Miljömagasinet sedan förut?
– Nej, jag kan nog inte påstå att jag hört eller sett så mycket av Miljömagasinet tidigare.

Du har fått ett par tidningar som du skummat igenom – vad tycker du?
– Överlag gillar jag tidningen och det blandade innehållet. Men det känns kanske lite som att den vänder sig till en något äldre målgrupp om man ser till vissa artiklar och ämnen som debatteras.

”I alla fall vi som är födda på 1980-talet och senare har ju vuxit upp i ett slit-och-släng-samhälle där man ständigt uppmuntras att konsumera och köpa nytt.”
(Foto: Fredrik Rosén)

Hur skulle man kunna locka även yngre läsare?
– Jag skulle säga att de flesta unga är väl medvetna om att vi måste agera för att planeten ska överleva och må bra, men jag kan dock sakna konkreta råd om hur. I alla fall vi som är födda på 1980-talet och senare har ju vuxit upp i ett slit-och-släng-samhälle där man ständigt uppmuntras att konsumera och köpa nytt. Detta gäller egentligen allt från kläder och mode till inredning och elektronik. Jag själv, och säkert många med mig, skulle uppskatta tips på hur man implementerar ett mer miljömedvetet/hållbart tänk i vardagen. Även tips på hur man kan ta hand om det man har i stället för att köpa nytt. Jag tror att många gärna skulle vilja göra skillnad, men när något känns svårt och krångligt så är det lätt att man drar sig för att förändra. Jag skulle även gärna se mer idéer om miljö- och klimatsmarta aktiviteter och resmål. Klimatsmarta recept och konkreta tips på hur man minskar matsvinn etcetera är andra viktiga områden som man skulle kunna skriva om. Även förslag på intressanta bloggare.

Vad är bra?
– Jag uppskattar det blandade innehållet samt att ni varierar längre och kortare artiklar. Tycker även att det är positivt att tidningen ges ut ofta och att ni på så sätt kan ta upp aktuella ämnen.

Vad saknar du?
– Som ekonom tycker jag att det är intressant att läsa om hur miljö och ekonomi påverkar varandra och skulle gärna se mer innehåll utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Du har läst lite i e-tidningen – vad tycker du om den?
– För egen del passar en e-tidning mig mycket bättre. Måste erkänna att jag alltmer sällan läser tidningar eller magasin i fysiskt format. Så det känns nästan lite exotiskt att bläddra i en fysik tidning. Tror att det är väldigt viktigt att synas online också om man vill nå ut till så många som möjligt.

Har du några andra andra tips till oss?
– Jag tycker som sagt att en del av innehållet i de numren jag bläddrade igenom vänder sig till en äldre målgrupp och tror att ni skulle kunna locka fler yngre läsare genom att försöka få med innehåll som vänder sig till en yngre publik.


(Foto: privat)

Linda Lundberg
Ålder: 33 år
Familj: Gift med Fredrik och väntar sitt första barn i augusti
Bor: Årstaberg, Stockholm
Jobbar med: Administration/Backoffice

Jonatan Lundbäck

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com