En växande gräsrotsrörelse

Omkring 35 personer samlades i Sundsvall för att tillsammans visa sitt ogillande inför ökande strålning och 5G. Sofia Österlund och Erik Fågelberg hade med egna plakat. Håkan Stuns var en förbipasserande som tillkom.

– Jag visste inte att det fanns en 5G-grupp i Sundsvall.

När forskning och fakta presenterades för Håkan, till exempel att strålning från egen mobil och andras wifi medför sömnproblem utbrast han:

– Åh fan, är det därför jag inte kan sova?

Forskaren Mikko Ahonen talade från podiet och yngsta deltagaren Lovisa Lagerkvist hjälpte till att samla in namn och mailadresser inför det fortsatta arbetet. Manifestationer skedde även i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. I Stockholm samlades cirka 200 personer och talare var bland annat Mona Nilsson, Gunilla Ladberg, Anders Sydborg och Katarina Hollbrink, de två senare företrädare för varsin Facebookgrupp med flera tusen medlemmar.

Lovisa Lagerkvist till höger, forskaren Mikko Ahonen längst till vänster.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com