Elda under din vrede!

Leila Paul Carl Schlyter, talesperson i PV.

Regeringen Reinfeldt eller möjligen Persson började med att portionera ut budgetnyheter i lagom stora smulor för journalistflocken att samlas kring. Men kom ihåg att en ”satsning” på 10 miljoner motsvarar en promille av en procent (!) på statsbudgeten. Samtidigt snos en hel brödhög från folket utan att någon rapporterar. Bankerna tar över 100 miljarder från befolkningen, välfärdspiraterna plundrar oss på både värdighet och stålar. Gruvbolagen förgiftar vårt vatten, tömmer vårt mineralarv från tidernas begynnelse med bara 0,2 procent i avgift i retur. Men åt detta görs knappt något.

Utsläppen ökar. Efter slutlig revidering av de senaste siffrorna har nu utsläppen ökat med 1,7 procent från första kvartalet 2016 till 2019. Detta är inte ens konsumtionsbaserade utan den snälla statstik vi rapporterar in till FN. Vi misslyckas med 14 1/2 av 16 miljömål.

Klyftorna ökar snabbt. Tydligt i hur fel småduttandet av budgetnyheter kan förleda oss att tro att vi är på väg åt rätt håll är väl den stort utbasunerade satsningen på nattåg på 150 miljoner kronor. Men ingen artikel nämner att för fem år sedan plundrade regeringen SJ på 1,7 miljarder kronor i extra utdelning. Det vill säga det året betalade SJ in, med ordinarie utdelning, nästan 2 miljarder. Att de nu får tillbaka mindre än en tiondel har försenat tågköpen med fem år, inget annat. Men bilden folk får framhävd är att Sverige satsar på nattåg.

Så är det med mycket annat. C satsade på landsbygdsskattesänkning, en småpotatis mot vad vi plundrar landsbygden på i mångmiljardbelopp från gruvor, skog och vattenkraft. En flodvåg av plundring blir inte bättre för att en rännil rinner åt andra hållet, en rännil som inte ens kommer de allra fattigaste på landsbygden till del.

Till media: Luras inte in i spinndoktorers spel som får oss att se skådespelet som matade duvungar i stället för slakten på vår framtid.
Till folket: Låt dig inte luras, rubrikernas positiva nyheter backas upp av några miljoner medan miljarder rycks undan dina fötter i tysthet.
Jag säger som Ingrid Sjöstrand:

Elda under din vrede
Med maktens nyheter
Dämpa inte din smärta
Över livet
Som stjäls ifrån oss
Trösta inte din sorg
Över världen
Som våldtas
Inför våra ögon
Elda under din vrede

Men vreden kan vändas till något konstruktivt och positivt. Byte av ekonomiskt system från plundring och utsugning till hänsyn och bevarande av jordens livgivande ekosystem.
Byte från kolonial hantering av landsbygden till rättvisa.
Byte av kamp om smulor, grupp mot grupp till att från grunden fördela resurser rättvist.
Min egen vrede riktades positivt i form av ett nytt parti, Vändpunkt. Låt inte din vrede stanna i en knuten näve i fickan. Ta upp den, skriv en artikel, prata med arbetskamraterna, gå med i en förening, engagera dig politiskt, greppa ett plakat, lär dig mer om samhället. Makten kan bara stjälas från folket om vi stirrar på spinndoktorernas trolleritrick i stället för att studera vad som händer i kulisserna.
Res dig, ta tillbaka!

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com