Jonas Eriksson: “Miljöpartiet viktigare än någonsin”

Jonas Eriksson:

"Miljöpartiet viktigare än någonsin"

– Vad vi har sagt är att vi inte sitter i en regering som leds av Moderaterna och vi vill heller inte ge inflytande till Sverigedemokraterna. En Alliansen- plus MP-regering har inte en majoritet som gör att man inte behöver stöd av SD, därför är det inte aktuellt. Så svarar Isabella Lövin på frågan om Miljöpartiet kan tänka sig att stödja eller ingå i en alliansregering.

Efter Centerledaren Annie Lööfs besked om att man kommer att rösta nej till Stefan Löfven som statsminister är besvikelsen stor hos Miljöpartiet. ”Vi tycker att det här är mycket tråkigt. Tillsammans hade vi kunnat få igenom både grön och medmänsklig politik. Och vi behöver ta ansvar för både klimatet och medmänskligheten”, säger MP:s språkrör Isabella Lövin till Expressen.

I samma artikel berättar Lövin att hon är förvånad då förhandlingarna ledde framåt inom områdena klimat och medmänsklighet. Hon ser dessa frågor som viktiga för Sverige och för att vi ska ha en stabil regering som inte ger inflytande till SD.

Ännu vet vi inte vem eller vilka som kommer att regera Sverige de kommande åren. Jonas Eriksson, gruppledare för MP i riksdagen, har till Miljömagasinet kommenterat de pågående regeringsförhandlingarna.

Viktigast just nu

 – Det viktiga nu är att vi får en regering med så stark klimat- och miljöpolitik som möjligt. Där behövs vi. Vi behövs för att få till gröna investeringar, satsa på tåg, grön skatteväxling och för att stänga av kranen för fossila bränslen och ersätta dem med förnybar energi så fort som möjligt. Miljöpartiet behövs också för en medmänsklig politik. Vi måste satsa på åtgärder mot ungas psykiska ohälsa och stå upp för en human flyktingpolitik och en rättvis välfärd.

Miljöpartiets ambition

– Vår ambition är att ingå i en regering som möter klimat- och miljöhotet på allvar och jobbar för ett samhälle där alla känner sig inkluderade, trygga och får den hjälp de behöver. I vårt valmanifest har vi valt att prioritera sex områden. Dessa är att binda ihop Sverige med tåg som går i tid, klimatsmart och ekologisk mat, rädda våra hav och vatten, att människor ska ha mer makt över sin tid, barns och ungas psykiska hälsa och en human flyktingpolitik som värnar asylrätten.

Om fortsatta samtal

– Vi vill få till en regering som tar klimat- och miljöfrågorna på allvar och står upp för en politik som värnar de mest utsatta i vårt samhälle. Vi kommer därför fortsätta att vara konstruktiva och öppna för samtal med andra partier. 

Liza Ahnland

Foto: Riksdagen

Jonas Eriksson, gruppledare för Miljöpartiet i riksdagen.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com