![]() Ursprungligen publicerad på Insänt i Miljömagasinet 2, 10 Januari 2014 Skinkbedrägeri ![]() Krav-märkt med natriumnitrit? (Foto: Maximilian Björsten) Så här skrev Per Snaprud i Forskning och Framsteg: "Ju mer korv, leverpastej och annat processat kött man äter, desto större är risken att man drabbas av cancer i bukspottkörteln. Den slutsatsen drar svenska forskare som sammanställt den tillgängliga forskningen på området. De misstänker att effekten beror på nitrit och liknande tillsatser i produkterna." Därför beställde vi Krav-skinka på Coop i Laholm. Skinkan hade på svålen en stor Krav-stämpel. Allt var frid och fröjd tills jag läste texten på inplastningen. Där angavs att skinkan innehöll just natriumnitrit. Jag betraktar det som bedrägeri. Insändare: Skinkbedrägeri - Bengt Enqvist Replik: Bakom Kravs skinkmärkning - Per-Olof Erickson Replik: Kravmärkets betydelse - Bengt Enqvist Vill du kommentera den här texten? Skicka ditt
svar till: |
|
Kontakt:
Miljömagasinet, Skånegatan 93 - Box 11 203, 100 61 Stockholm |